A Hyundai Genesis jelenleg is kapható generációjával kifejezetten az volt a dél-koreai márka célja, hogy az Egyesült Államokban is komolyan vegyék. Az Európában épp folyamatban lévő márka-megújulást pedig a következő generációs luxusautójukkal koronázzák meg.

Több fontos újdonsággal is készülnek, például a világ első, és a Hyundai saját maga által fejlesztett 10 fokozatú automatikus váltójával, a továbbfejlesztett 5,0 literes V8-as mellett lesz majd egy biturbó, 3,3 literes V6-os is 400 lóerő körüli teljesítménnyel, és a mifelénk elmaradhatatlan dízelről se feledkeznek meg, a 3,0 literes V6-os blokkot kapja majd a hátsókerékhajtású luxusautó. És egészen biztosan lesz majd hibrid hajtás is a kínálatban, nehogy már a konkurencia megszólja a dél-koreai mérnökök tudását. A következőgenerációs Hyundai Genesis bemutatkozása 2014-re várható, az első, már a végleges karosszériát viselő, de erősen álcázott prototípusok tesztelése most kezdődött el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!