Tovább növeli a Lada autógyárban meglévő részesedését a Renault-Nissan, jövő héten írják alá a megállapodást, amelynek részleteiről jelenleg annyi ismert, hogy 580 millió euró megfizetésével 74,5 százalékra növeli a tulajdonrészét a francia-japán konszern.

Oroszország autópiaca a bővülők között van, és a volumene is jelentős, 2012-ben az előrejelzések szerint 12 százalékos bővülést produkált, 2,75 millió darabos értékesítéssel. De nem csak ez az egyedüli oka annak, hogy a Renault-Nissan bebiztosítja magának az Avtovaz céget, de a Datsun márka feltámasztása is. Már aláírták azt az előzetes megállapodást, amelynek értelmében a Lada Granta alapján indul egy Datsun márkájú személyautó sorozatgyártása Togliattiban – ahogy arról korábban már beszámoltunk. A formai változásokat a Nissan formatervezőinek köszönhetjük, a technikához nem nyúlnak. Már elkezdték a márkakereskedői hálózat kiépítését Oroszországban, egyelőre nincs arról szó, hogy – az egykori szovjetunió területén kívülre – exportálnák az új olcsóautót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért