A bajorországi Deggendorfban található Autohaus Griesbeck büszkén hirdette, hogy május 25-én már kapott Jaguar F-Type Roadstert, és tessenek csak ellátogatni hozzájuk, megéri a kirándulás. Aztán amikor jött a nagy árvíz a Dunán, már nem volt idő menteni a menthetőt.

Az autószalonban kiállított összes autó tönkrement, mivel mintegy 1,80 méter magasan árasztotta el a Duna a településnek azt a részét, ahol az autókereskedés is volt. Több napon át állt a sáros folyóvíz az épületben, az összes ott lévő autó olyan szinten károsodott, hogy nincs hasznosítható alkatrészük.

A két darab kiállított F-Type Roadster mellett számos más nullkilométeres Jaguar – XF kombi és XJ – is elpusztult, és több új Range Rover is a veszteséglistán van, nem is beszélve a számos Land Roverről. Arról nem is beszélve, hogy az épületet szanálni kell, a javítóeszközöket meg pótolni. Erre mondják azt, hogy az anyagi kár jelentős.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!