Nem panaszkodhat a Nissan, a 3 évvel ezelőtt piacra dobott 3. generációs Qashqaiból nem éppen egyszerű piaci körülmények között több mint 350 000 példányt értékesített, de ez nem jelenti azt, hogy megpihennek a babérokon. Sokkal látványosabbá tették a megjelenést az új orral, ahol sokkal nagyobb lett a hűtőrács, ami már magába foglalja a fényszórót is, a LED-es menetfény-szemöldök megmaradt, az irányjelző futófényes lett. Új a kínálatban az N-Design felszereltség, amelynél teljesen színre fújják a karosszériát, nincsenek fekete felületek az alsó részen. Hátul átalakult a lökhárító is, de csak a hátsó lámpa betéte lett látványosabb. Középső felszereltségen 18 colos esztergált felniket adnak, magasabb szinteken 19 és 20 colos felnik járnak, van 3 új szín a választékban: Gyöngyházfehér, Gyöngyházfekete és Deep Ocean – ez a fénytől függően zöldnek vagy kéknek látszó fényezés.

N-Design és Tekna+ felszereltségen Alcantara borítást kap a műszerfal, beleértve az új térdtámaszokat az ülések közötti konzolnál, új mintát kaptak a díszbetétek, lecserélték az üléskárpitokat is. N-Connecta szinttől felfelé már hangulatvilágítást is adnak, amelynek a színét az érintőképernyőn keresztül lehet beállítani. Továbbfejlesztették a digitális szolgáltatásokat, a körkamera már 3D-modellel is rendelkezik, és van „átlátszó motorháztető” üzemmód is, amikor közvetlenül az orr elé tud nézni a vezető, nagyban megkönnyítve a szűk helyen manőverezést. A felfrissített Qashqai képes emlékezni a parkolóhelyére, és a GPS-jel alapján felismerve az otthoni/munkahelyi behajtót magától képes megállni. A digitális műszeregységnél már üzemmód-függő a szín, Sport-módban vörösre, Eco-ban zöldre vált, és van Minimal-megjelenítés is, amikor csak a legszükségesebb adatokat mutatja az elektronika. Beépített Google-alkalmazásokkal rendelkezik a fejegység, és elérhető az Amazon Alexy segéd is, amivel hangvezérlés is lehetséges. A távoli hozzáférés segítségével az autó riadóztatni tudja használóját, ha például el akarják lopni.

Fejlesztettek a vezetőtámogató rendszerek tudásán, a vészféksegéd jobban azonosítja a veszélyeket (például gyalogos és kerékpáros-felismerés) és gyorsabban reagál. Egy külön menüpontot vezettek be, ahol egy helyen tudja a saját ízléséhez igazítani a vezetőtámogató rendszerek működését a sofőr. Nincs változás a Nissan Qashqai motorkínálatában, az 1,33 literes lágyhibrid turbómotor (140 vagy 160 LE) alternatívája az E-Power hatótávnövelős-elektromos hajtás (190 LE), hamarosan megérkeznek a kereskedésbe a megújult modellek.