Furcsa számítások alapján állította össze a Superformance nevű cég a legújabb limitált szériás Cobra típusát, amelyhez egyébként a Shelby American áldását és segítségét is megszerezték. Összesen 15 autót építenek, ezek közül kettő kap az eredetivel megegyező alumínium karosszériát, 13 üvegszálas műanyag borítást kap, és négyféle megjelenés közül lehet majd választani.
shelby2
Az 1963 és 1964-es években futamgyőzelmeket szerző autók megjelenését másolják le, Ken Miles vörös autója a 16-os rajtszámmal, Dan Gurney sárga csíkos fekete autója 15-ös számú, Allen Grant fekete csíkos sárga autója 96-os rajtszámmal rendelkezik, Dave MacDonald sárga csíkos fekete autója a 198-as rajtszámot viseli. A motortérben minden esetben a korabeli autóknak megfelelő, vas blokkos V8-as kerül, amelynek teljesítményét az ügyfél kérésének (pénztárcájának) megfelelően akár 435 lóerősre növelik.
shelby3
Az autókat a január 14-én megrendezésre kerülő Scottsdale-i Barret-Jackson árverésen értékesítik, úgyhogy nincs előre meghatározott listaár. Az összes példányhoz egyedi Baume & Mercier kronográfot is adnak, amelynek számlapján a kapcsolódó Cobra alvázszáma is olvasható lesz.

shelby4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!