Stílusába ugyan a hamarosan nálunk is megvásárolható Honda HR-V szabadidő-autót idézi a BR-V tanulmány, valójában azonban semmi köze nincs egymáshoz a két járműnek, utóbbi ugyanis a Távol-Keleten forgalmazott Mobilio egyterű továbbfejlesztésével készült.

A 4,45 méteres hosszúságú karosszériában három üléssort helyeztek el, a tengelytávolság 2,66 méter, az 1,65 méteres magassághoz 20 centis hasmagasság tartozik. Egyedüli motorként az 1,5 literes, 120 lóerős négyhengerest kínálják, amihez 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automatikus váltó csatlakozik, összkerékhajtás felár ellenében se kérhető.

Januárban indul a sorozatgyártás, első körben a helyi piacot, vagyis Indonéziát látják el, majd folyamatosan a többi régióbeli ország is megkapja majd a nagy hasmagasságú egyterűt. Indiában várhatóan a helyi igényeknek megfelelően dízelmotorral is elérhető lesz majd a Honda BR-V, európai forgalmazása nem várható.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!