Ha nem is óriási a rés a Škoda kínálatában a Fabia és az Octavia Tour között, de azért mégiscsak ott van. Azonban nehogy a Volkswagen konszern többi kompakt és kisautóját veszélyeztesse, a Škoda – valószínűleg Rapid névre hallgató – újdonsága csak lépcsős hátú karosszériával készül.

Ezzel egyrészt egyedüliként képviseli majd ezt a karosszériaváltozatot a cseh márka kínálatában az autó, másrészt ez az a felépítmény, amelyet a vásárlók a rohamosan fejlődő ázsiai piacon nagy számban vásárolnak. Az erősen álcázott autóról is Indiában készültek az első kémfotók; a gyártási költségek alacsonyan tartása miatt várhatóan csak itt – és később talán Kínában – fogják gyártani az autót. A motortérbe nagy valószínűséggel az 1,4 literes 16 szelepes és 1,6 literes nyolcszelepes négyhengeres benzines, valamint az új 1,6 literes turbódízel kerül majd. Európában talán Frankfurtban mutatkozik majd be a Škoda Rapid.

Saját karosszériáját viseli már a Skoda új lépcsős hátú kisautója, igaz, erősen álcázva. A hírek szerint Rapid lesz a neve Saját karosszériáját viseli már a Skoda új lépcsős hátú kisautója, igaz, erősen álcázva. A hírek szerint Rapid lesz a neve