Hamarosan két új erőforrással bővíti a Lexus a GS sorozat választékát, először is megkoronázzák a modellsorozatot a GS F sportváltozattal, és nem sokkal ezt követően egy 2,0 literes turbómotort is bevezetnek.

Utóbbira lehet abból következtetni, hogy a japánok szeptember 11-én bejegyezték a GS 200t nevet – ezzel párhuzamosan az RX 200t-t is levédték maguknak, úgyhogy sok autóban is bevezetik majd az új, 2,0 literes, négyhengeres turbómotort. Ennél sokkal izgalmasabbnak ígérkezik a Lexus GS F, amelyet már sikerült álcázatlanul is lefényképezni. Az erőforrás 5,0 literes, de nem az LFA V10-es, hanem az IS F-motorjából levezett V8-as dolgozik majd a motorháztető alatt, a 465 lóerős teljesítmény a legjobb bizonyíték arra, hogy nem csak turbófeltöltővel lehet izgalmas autót építeni – főleg, ha van egy villámgyorsan kapcsoló, saját fejlesztésű nyolcfokozatú automatikus váltó, amellyel mindig magas fordulaton lehet tartani az erőforrást, ha úgy tartja kedve a sofőrnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!