Mindössze 4 hét alatt állította kerékre az Audi Sport a legújabb autóját, az S1 Hoonitron elnevezésű egyedi autót kifejezetten a márka által nemrég leszerződtetett Ken Block számára készítették, hogy az Elektrikhana néven készülő látványos autós videó sztárja legyen. Pontos teljesítményadatok nincsenek, de a pár szavas leírásból az kiderül, hogy arra még van ereje a gépnek, hogy 150 km/órás tempónál elkezdjen füstölő kerékkel kilincselni… mindezt egypedálos vezetéssel!

Az Audi formatervezői Marc Lichte vezetésével a legendás B csoportos raliautó, az Audi S1 Sport Quattro megjelenését modernizálták az új prototípushoz, amely valójában egy teljes egészében karbon vázra felépített versenyautó, amelynek a biztonsági felszerelése megfelel az aktuális FIA-előírásoknak.

Neckarsulmban építették meg a gépet, amelynek végleges kialakításában – legyen szó műszaki részletekről vagy a megjelenésről – folyamatosan konzultáltak Ken Block-kal. Az amerikai autóversenyző egyébként privát gyűjteményét is gyarapította nemrég egy rendszámos, 700 lóerős S1 Sport Quattro-val. Mivel csak most készült el az Audi S1 Hoonitron, az Elektrikhana film debütálására még várni kell pár hónapot.