Kifejezetten az indiai piac számára fejlesztette ki a Hyundai legújabb autóját, az Eon névre hallgató ötajtós minit. A kémfotó kapcsán már beszámoltunk a megcélzott, 1,2 millió forintos indulóárról, mostmár hivatalos vázlataink is vannak az autóról.

A karosszéria 3495 mm hosszú, 1550 mm széles és 1500 mm magas, a tengelytávolság 2380 mm – állítólag egyedi, nem az Atos vagy az i10 által hazsnált padlóra épül az Eon. Indiában ezzel már családi autónak is elmegy a gép, a mindössze 215 literes csomagtér ellenére is.

A rajz alapján nem feledkeztek meg a tárolóhelyekről A rajz alapján nem feledkeztek meg a tárolóhelyekről

A motortérben egy új fejlesztésű, 841 cm3-es (az 1,1-es négyhengeres alapján készült) háromhengeres dolgozik, teljesítménye 56 lóerő, nyomatéka 75 Nm, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. Felszereltségtől függően 725-772 kg az Eon tömege. Egyelőre nem tudni, forgalmazzák-e majd Indián kívül.

A sportos forma nem utal arra, hogy a Hyundai Eon-nál az ár volt az elsődleges A sportos forma nem utal arra, hogy a Hyundai Eon-nál az ár volt az elsődleges

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!