Manapság már fel se kapja az ember a fejét, ha egy, kevesebb, mint 300 autó visszahívásáról szóló hírt olvas azok után, hogy a General Motors például csak az idén eddig már több autót hívott vissza az Egyesült Államokban, mint amennyit az utóbbi 5 évben összesen eladott! Azonban a Nissan képes volt olyan hibát elkövetni, amelyről muszáj megemlékezni.

Arról van szó, hogy a Tennesse állambeli Smyrnában található üzemben idén február 28 és március 12 között gyártott 276 darab Leaf esetén (211 darabot az Egyesült Államokban, 65-öt Kanadában értékesítettek) elképzelhető, hogy nem hegesztették meg rendesen az első hossztartókat! A motortér két oldalán hat-hat darab hegesztési pontnak kell lennie, amelyek közül néhány hiányozhat a kérdéses autóknál, ami esetleges baleset esetén fokozott sérülésveszélyt jelent, hiszen nem a tervezett módon működik az első energiaelnyelő zóna. A kérdéses autók tulajdonosai most június közepéig aggódhatnak azon, hogy nehogy balesetet szenvedjenek, hiába ismert a probléma és hiába kicsi az érintett autók száma, a márkakereskedésekben csak akkor kezdik meg a Leafek átvizsgálását. A problémás járműveket majd cserélik, a hibás példányokat pedig minden bizonnyal bezúzzák.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!