A Genfi Autószalonon leplezik le az új Alpine sportkocsi sorozatgyártású változatát, de addig is igyekeznek fenntartani a rajongók érdeklődését. Nemrég például több álcázott prototípussal Párizs utcáin mentek egy nagy kört, és szorgalmasan fényképeztek is az eseményen.

Nem csak a francia főváros nevezetességeit látogatták meg, de az új márka központi bemutatóterének számító Boulogne-Billancourtban lévő szalon előtt is megpihentek egy kicsit. A hivatalos anyag szerint nem húzzák tovább az időt, ez volt az utolsó próbaút a leleplezés előtt; a forgalmazás megindulásáról még mindig semmit nem tudni.

A technikáról is csak nagy vonalakban vannak információk, ezek szerint az alumínium karosszériába 1,8 literes turbómotort szerelnek 250+ lóerős teljesítménnyel, ami 4,5 másodperces 100-ra gyorsulásra lesz elég. Az első 1955 megrendelő (ez az Alpine márka alapításának éve) a különleges Premiere Edition-t kapja, ezt követően kezdik meg az egyszerű változatok gyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!