Az Atech CRS GP pilótája így pont nélkül távozik a GP3-as sorozat idei első versenyhétvégéjéről, ugyanakkor hangsúlyozzuk: csak az autó tört össze, Tamás testileg és lelkileg is teljesen egyben van, és már a következő feladatra, a GP3 történetének első Monacói Nagydíjára koncentrál.

Kiss Pál Tamás számára jóval eseménydúsabban alakult a 2012-es GP3-as szezon első futama, mint ahogy azt tervezte. Az Atech CRS GP pilótája jól kapta el a rajtot, ám a közvetlenül előle induló riválisa alaposan beragadt, és mire a magyar pilóta kikerülte őt, a mezőny java elment mellette, így az első kör végére visszacsúszott a 15. helyre. A legnagyobb bajt azonban nem ez jelentette számára, hanem az, hogy nemcsak az ellenfelekkel, de saját autójával is meg kellett küzdenie, ami annyira túlkormányzott volt, hogy a pályán tartani is alig bírta.

A 3. körben így még hátrább csúszott, egészen a 18. helyig. Később, ahogy a többiek is csúszkálni kezdtek az elkopó gumik miatt, innen még visszakapaszkodott tizenkettediknek, és ezzel mentette a menthetőt, hiszen a második futamot is ebből a rajtpozícióból kezdheti majd meg. A csalódást keltő első futam után vasárnapra egy célja maradt: a tisztes helytállás és a pontszerzés.

A második futam első körben történt incidens részleteiről a pilóta a futamot követően a következőket mondta el: „A négyes kanyar előtti egyenesben bebújtam a belső ívre William Buller mellé, mire ő elkezdett szorítani le a pályáról, majd rám rántotta a kormányt, de olyan hirtelen, hogy esélyem sem volt lereagálni a dolgot és elkerülni az ütközést. Az ő jobb hátsó kereke összeért az én bal elsőmmel, és már repültem is fel a levegőbe, jó fél méter magasra. Aztán leérkeztem a fűre, az első felfüggesztésem egyből kitört és tehetetlenül csapódtam bele a többiekbe. Buller – egyelőre nem hivatalosan – tízhelyes rajtbüntetést kapott az esetért a következő futamra, de hát ezzel sem én nem vagyok kisegítve, sem az a másik három versenyző, akit rajtam kívül kiütött a versenyből.”
„Most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban túltegyük magunkat a történteken, és mostantól csak a következő feladatra, a Monacói Nagydíjra koncentráljunk, amit én eddig is nagyon vártam, de ezek után meg pláne! A csapattársaim elmondása alapján az autó a második futamon már sokkal vezethetőbb volt, mint a hétvége korábbi részében, úgyhogy ez mindenképp biztató lehet az előttünk álló versenyekre nézve. Megyünk tovább előre, és úgy gondolom, hogy ennél már csak jobb jöhet a folytatásban” – tekintett máris előre Kiss Pál Tamás.

A bajnokság következő fordulóját két hét múlva rendezik Monacóban, ahová először látogat majd el a GP3 mezőnye.

2012, Barcelona, GP3, az elsÕ futam végeredménye:
1. Evans, 2. Stockinger, 3. Vaino, (…) 12. Kiss Pál Tamás.

2012, Barcelona, GP3, a második futam végeredménye:
1. Daly, 2. Visoiu, 3. Laine, (…) Kiss Pál Tamás kiesett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!