A Hasbro konszernhez tartozó Tonka játékautó-gyár időről időre készít egy életnagyságú autót is, idén a 70 éves születésnapját ünneplő márka a 80 éves Toyotát találta meg partnernek, az áldozat pedig egy duplafülkés Hilux pickup lett, amelyből Ausztráliában építették meg a gyerekjátékot.

A rend kedvéért rögtön óriási vödröt és homoklapátot is készítettek, hogy fényképen kicsinek tűnjön az egyébként igen termetes alkotás, amelynél nem csak a hasmagasság 15 centis növelése és a 35 colos kerekek jelentik a változást. Alaposan átszabták a karosszériát, a kerékjáratok méretét megnövelték, a platóajtón két nyílást vágtak oldalt, strapabíró (fém) lökhárító került előre beépített csörlővel és természetesen kivezették a tetőre a szívósort és a manapság oly divatos LED-es kiegészítő fényszórócsíkok is ott virítanak a Tonka Hilux elején és tetején.

Arról nincs szó, hogy a technikához hozzányúltak volna, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a motortérben a 2,8 literes, 174 LE/420 Nm teljesítményű dízel dolgozik. Noha nagy az érdeklődés az átépítés iránt, a két cég előre leszögezte, hogy egyedi átalakításról van szó, még csak fel se merült a (kis sorozatú) gyártás lehetősége sem. Aki kíváncsi az életnagyságú Toyota Hilux játékautóra, az különböző ausztráliai rendezvényeken találkozhat majd vele (és az óriás vödörrel és lapáttal) élőben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!