1973-ben a Maranello Concessionaires cég rendelte meg a kérdéses Ferrari 365 GTB/4 Daytonát, mint bemutatóautót. A jobbkormányos példány – mindössze 158 ilyen készült – aztán egy hétig vendégeskedett Károly walesi hercegnél, de az ő tetszését nem nyerte meg a gép, ezért azt visszaadta a kereskedésnek, ahol értékesítették azt.

A királyi pedigrén kívül még az is értéknövelő tényező lehet a licitálók számára, hogy ez az autó szerepelt a Top Gear műsor Saint Tropez-Portofino között autó kontra hajó versenyében. Akkor, azaz 2008-ban mindössze 26 281 mérföld (42 286 km) volt a futásteljesítménye, és teljesítménymérő-padon győződtek meg arról, hogy tudja a gyári, 352 lóerős teljesítményét.

Károly herceg egy hétig használta, de nem nyerte meg a teszését. A Top Gear is elvitte egy körre Károly herceg egy hétig használta, de nem nyerte meg a teszését. A Top Gear is elvitte egy körre

Ennek megfelelően az egykor 9250 fontért értékesített, metálkék fényezésű autó értékét 180-210 000 fontra becsülik (54-63 millió forint), azonban elképzelhető, hogy az egyedi múltja miatt e fölé szalad majd a leütési ár.

Keveset futott, és még tudja a gyári teljesítményét a motor Keveset futott, és még tudja a gyári teljesítményét a motor