Nyitra repülőterének közelében történt péntek kora este a légi szerencsétlenség, amely során az Aeromobil nevű jármű prototípusa egyelőre ismeretlen okból lezuhant és lényegében megsemmisült.

A járművet a konstruktőre, Stefan Klein vezette, aki már évek óta folytat próbarepüléseket a szerkezettel – és eddig semmilyen probléma nem volt. Ejtőernyővel ki tudott ugrani a járműből és ezért élte túl a balesetet. Mindössze 200 méteres magasságban történt az üzemzavar, így az ejtőernyő nem volt képes teljesen kifejteni a hatását, a földet érés közben megsérült Klein úr, aki a gép mellett állva fogadta a tűzoltókat.

Mivel a láthatóak mellett belső sérüléseket is gyanítottak a mentők, kórházba szállították a konstruktőrt. A munkát biztosan visszaveti az egyetlen működőképes prototípus megsemmisülése, úgyhogy az Aeromobil 2017-re ígért sorozatgyártása várhatóan késni fog. Az eset szemtanúi szerint légörvénybe került a jármű, az okozta a lezuhanását, nem műszaki hiba – a légügyi hatóság szakemberei még nem vizsgálták meg a roncsot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!