A Luce névre hallgató keverék kutya már három éve volt Royston Grimstead építési vállalkozó családjánál, és egészen mostanáig jól kijött mind az emberekkel, egyedül néha a család másik kutyájával veszett össze, de kezelhető volt a dolog. Egészen mostanáig.

Amikor múlt hét szerdán azzal szembesült a ház ura, hogy a kutya megrágta a 15 hónapja vásárolt Aston Martin DB9 Volante első sárvédőjét, nem volt maradása, csütörtökön már új tulajdonoshoz került. Grimstead úr már korábban is gondolkozott azon, hogy a családi béke megőrzése érdekében új otthont keres Luce-nak, az autó megrágása csak az utolsó csepp volt a pohárban.

A mintegy 30 millió forint értékű sportkocsi üvegszálas műanyag sárvédőjének javítása mintegy 1,1 millió Ft lesz – csere, fényezés -, ezt az összeget fizeti a lakásbiztosítás. Nem érti a kutya viselkedését az immár korábbi gazda, hiszen korábban semmit nem rágott meg, és így van ezzel egy kutyaiskola vezetője is, aki ismeri a kutyát. Szerinte valamiféle stressz érte Luce-t, amikor az a ház körül csatangolt, és azért támadta meg a békésen parkoló sportkocsit. Grimstead úr egyébként nem mondta meg az új gazdinak, milyen végzetes hibát vétett Luce korábban, attól tart, ha kiderül, akkor visszakapja a kutyát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!