Az úgynevezett „Cannonball Run”, vagy ha úgy jobban tetszik, ágyúgolyófutam egy különleges, és teljesen illegális időfutam, amelynek rekordját az Egyesült Államokban próbálják meg folyamatosan megdönteni az autósok.

A feladat egyértelmű: New Yorkból indulva kell eljutni egész Amerikát átszelve Los Angelesig, és a köztes időben a lehető legmagasabb átlagsebességet kell tartani az autóval.

És most három sebességőrültnek egy széttuningolt, közel 700 lóerős Mercedes E63-mal sikerült is megdönteni a 2013-ban felállított rekordot, és 27 óra 25 perc alatt szelték át az Egyesült Államokat, ezalatt 103 mérföld/órás, azaz 165.7 km/h-s átlagsebességet produkálva.

Részletkérdés, de azért brutális adat: az út egyik pontján a mérések szerint a Mercedes a 310 km/h-s sebességet is elérte…

Ha esetleg valaki arra gondolna, hol volt ezalatt a rendőrség, nos, a csapat ezt sem bízta a véletlenre, 18 „megfigyelővel” együtt indultak útra, hogy még véletlenül se akadjanak bele a rend őreibe az út során, mellette pedig minden létező zavaróeszközzel felszerelték a Mercedest.

Ha valaki még többet szeretne megtudni az útról, természetesen már egy rövid dokumentumfilm is készült a teljesen illegális és őrült csúcsdöntésről: