A Spyker autógyár mögött álló befektetőknek úgy tűnik minden idejét lefoglalja a Saab autómárka ügyeinek intézése – működésének finanszírozása, mivel úgy határoztak, megszabadulnak az autógyártástól.

Az Angliában székelő CPP Glogal Holdings nevű vállalkozás fogja a jövőben gyártani a Spyker sportkocsikat, tizenötmillió eurót rögtön egy összegben kifizet a vásárló, a következő hat év során további 17 millió eurót fizetnek majd részletekben. A CPP 250 alkalmazottal rendelkezik, és eddig nagyon kis szériás autók bérgyártásával foglalkozott. Nem tekinthető igazán meglepetésnek egyébként az, hogy őt választotta a Spyker a sportkocsik új jogtulajdonosának, hiszen két évvel ezelőtt lett társtulajdonos a vállalkozásban az a Vladimir Antonov, aki korábban a Spykerben is érdekelt volt, de a General Motors kérése miatt eladta érdekeltségét a holland gyártóban.

Egyébként nem csak a Spykert viszi tovább az orosz befektető, aki továbbra is jó kapcsolatokat ápol korábbi partnereivel. A hírek szerint amint elkészül az új, Mini padlólemezre épülő kis Saab belépőmodell, akkor ő lesz a gyári ralicsapat főnöke.