Február végén adtunk hírt a brit Riversimple cég Rasa nevű, kis méretű tüzelőanyagcellás autócskájáról, amely csak a belépőmodell lesz majd a tervek szerint. Amikor a tervek szerint 2018 folyamán megkezdődik a sorozatgyártás, már sokkal inkább piacképes autókkal, egy négyszemélyes szedánnal és egy kis haszonjárművel is rendelkeznek majd.

A technika minden esetben rokon a Rasa nevű városi autóval, azonban mindig az adott felhasználáshoz igazítják majd azt. Ez utóbbi azonban leginkább csak az autón belüli elrendezést jelent, szóval az idén 20 autóval kezdődő prototípus-tesztelési fázis során szerzett tapasztalatokat rögtön azokhoz is fel tudják majd használni, ezzel jelentős fejlesztési költséget és időt spórolva meg.

Amíg a kétszemélyes Rasa a magas ára miatt várhatóan autómegosztó-programok és azok befektetőinek a figyelmét kelti majd fel, a négyszemélyes autó és a teherautó már magán- illetve céges vásárlók számára is attraktív lehet. Ezeknek az egyelőre névtelen járműveknek a gyártását csak második körben, tehát a Rasa termelésének felfutása és a gyermekbetegségek kikúrálása után akarják csak megkezdeni. Nem is annyira rajtuk múlik majd a piacra dobás időpontja, sokkal inkább azt akarják megvárni, hogy használható hidrogén-töltőállomás hálózat jelenleg meg.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!