Mivel per pillanat még kérdéses, hogy népünnepély vagy rendzavarás lesz a foci-vb idején, a Ford brazil részlege jobb előbb, mint később alapon közreadta az első hivatalos képeket/információkat az új generációs Ka miniről.

A tanulmányhoz képest csak minimálisak a változások, hagyományos izzó világít a fényszóróban, a felni megjelenése nem változott, de az átmérője ránézésre 2-3 collal csökkent. Ennek ellenére igazi luxusautónak számít a kocsi majd Latin-Amerikában, alapáron kap légkondit, kormányszervot, blokkolásgátlót – a kínálat alján az előző generációs Fiesta szerepel, amely szerényebb felszereltséggel és tágasabb karosszériával rendelkezik.

Brazíliában augusztusban indul az ötajtós és a lépcsős hátú Ford Ka forgalmazása, első körben csak új fejlesztésű, 1,0 literes háromhengeres szívómotorral. Ennek teljesítménye benzinnel 80, alkohollal hajtva 85 lóerő, és csak ötfokozatú, kézi kapcsolású váltóval adják. Később majd lesz 1,5 literes négyhengeres szívómotor is, ami 111/107 lóerős, és extraként automatikus váltóval is párosítják. Mivel még mindig nem tudni, mi itt Európában honnan – Dél-Amerikából vagy Ázsiából – kapjuk majd a Ford Ka minit, nem tudjuk, milyen erőforrásokra számíthatunk. Legvalószínűbb a Párizsi Autószalonon esedékes bemutató, és az 1,0 literes háromhengeres szívó- és turbós formában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!