Eredetileg reklámpiacon tevékenykedett az indonéz Katalis nevű cég, de az ott dolgozó fiatal kreatívok elhatározták, hogy részt vesznek az IIMS Indonéz Nemzetközi Autókiállítás által kiírt, elektromos járművek előállítására kiírt pályázatán.

Fogtak egy Selis Garuda típusú villanymotoros mopedet, amelynek megszabadultak a vázától, a technikát pedig egy alumíniumlemezekből összeállított, teherhordó szerepet is betöltő karosszériába szereltek. Elsőként az EV.500 elnevezésű, a második világháborús repülőgépeket idéző dekorral rendelkező változat mutatkozott be, nemrég pedig az EV.1000-t is leleplezték.

Utóbbit a The Arsenal nevű kereskedőcéggel közösen dekorálták, mattfekete lett az alapszín és van némi narancs kiemelés is. Ezt már meg is lehet majd vásárolni, igaz, jelentős felárat kérnek a divatos külsőért, hiszen a 9999 dolláros, azaz 2,92 millió Ft-os indulóár eléggé drága egy elektromos segédmotorkerékpárnak.

Az EV.1000-es hajtásáról már nem egy 500, hanem egy 1000 wattos (1,36 LE) villanymotor gondoskodik, akkumulátora 48V-os feszültségű és 45 Ah kapacitású, ami egy feltöltéssel akár 90 km-es hatótávolságot is lehetővé tesz, az elérhető csúcssebesség 80 km/óra.