68 773 000 Ft-os indulóárával a Mercedes-Maybach GLS 600-as szabadidő-autó a kínálat egyik legexkluzívabb tagja, de persze akadnak olyanok, akiknek ez még nem elég. Rajtuk segít a most bemutatott Brabus 900-as modell, amelynél teljes körű átépítést végeznek.

A karosszéria módosításának része, hogy a krómdíszeket sötétkróm elemekre cserélik, és ehhez passzoló, a feketénél kicsit világosabb karbon elemeket is készítenek, amelyek például a kerékjárat-peremet borítják. A felnik a Brabus saját, Monoblock M Platinum Edition felnijei 24 colos átmérővel, amelyekre XL Continental SportContact abroncsokat szerelnek. A légrugózás átprogramozásával a gyári minimumnál 25 mm-rel süllyed alacsonyabbra a karosszéria nagy tempónál. Az utastérben fekete és bézs színű kárpitozást használnak kagyló formájú díszvarrással, bőven akad itt is látható karbon.

Teljesen átépítik a V8-as biturbót, aminek a lökettérfogatát 4,5 literre növelik, újak a turbófeltöltők és a teljes kipufogórendszer is, a teljesítmény 900 lóerő, a maximális nyomaték 1250 Nm – próbapadon, az autóban az erőátvitel épségének megőrzése miatt 1050 Nm-re korlátozzák szoftveresen ezt. Így motorizálva a Mercedes-Maybach GLS szabadidő-autó 7 tizeddel gyorsabban, mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra, a végsebességet elektronikusan korlátozzák 320 km/órában. A vételárat minden esetben egyedileg, az ügyfél igényei alapján állapítja meg a Brabus.