Egy autókölcsönzőtől vásárolt egy megkímélt állapotban lévő egyterűt Charles Preston 14 000 dollárért, hogy hajléktalanoknak szállítson ételt – az egyébként pszihológusként dolgozó férfinak van hétköznapi autója is. Nem is nagyon zavarták az autó kisebb hibái, egészen amíg 15 hónappal később elvitte egy szervizbe, hogy javítsák meg a féket.

A műhelyben a szerelő észrevette azt is, hogy az egyik ablak nem megy le, ezért lebontotta az ajtókárpitot – amely mögött gondosan becsomagolva félmillió dollár értékű kokaint találtak, majd további burkolatok mögött még ugyanennyi lapult. Az összesen 19 kg kábítószer utcai értéke 1 millió dollár.

Azonnal értesítették a rendőrséget, akik lefoglalták a kábítószert, és azt javasolták Preston úrnak, hogy adja vissza az autót, mivel lehet, hogy egy díler megkeresi majd az autót – ha kiszabadul. Preston úr ragaszkodott ahhoz, hogy az autókölcsönző adjon neki egy másik autót, a cég azonban csak 4000 dollárral alacsonyabb áron akart beszámolni a járművet, azonban amikor meghallotta, mi a csere oka, szó nélkül adott egy másik használt egyterűt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!