Az olasz alapítvány által irányított csapat tavaly immár 25 éves fennállását ünnepelte, és az elmúlt évtizedekben évente 7-8 jótékonysági mérkőzést játszott világszerte. A mérkőzések jegybevételeiből eddig 13 millió eurónyi adomány gyűlt össze, melyet rendszerint beteg, árva, rászoruló gyermekek megsegítésére ajánlottak fel.

Idén először Budapest is vendégül láthatja a nagyszerű pilótákat, akik július 27-én este 20.15-kor a Puskás-stadionban mérkőznek meg a Hungarian All Stars elnevezésű, magyar sztárokból álló csapattal. A magyar csapat összetétele egyelőre titok, a szövetségi kapitány, illetve a csapatkapitány később kerül megnevezésre, és a közvélemény, a szurkolók kívánságát is figyelembe veszik majd a keret kialakításakor.

Rövidesen az esemény hivatalos weboldalán

(origo/sport/maicascofutballgrandprix.hu)

szavazás kezdődik a Hungarian All Stars közönség által delegált tagjainak megnevezéséről. A mérkőzés időtartama 2X45 perc, a találkozót élőben közvetíti a Duna Televízió.

A Michael Schumacher mellett Fernando Alonsot, Felippe Massát, Giancarlo Fisichellát, Jarno Trullit, Vitantonio Liuzzit, Luca Badoert, Ricardo Patreset, Ivan Capellit, Matteo Montezemolot, Giorgo Pantanot, Gabriel Tarquinit, és természetesen Baumgartner Zsoltot is soraiban tudó Formula 1-es pilótaválogatott tagjai a szokásos fekete-fehér kockás mezükben lépnek majd pályára. Az esemény teljes jegybevételét jótékony célra ajánlják fel a résztvevők és a szervezők. A megállapodás értelmében a Michael Schumacher által képviselt UNESCO- Kinder in NOT alapítvány mellett a hazai SOS Gyermekfalu Alapítvány, és a határon túli Dévai Szent Ferenc Alapítvány részesül a támogatásból. Mindez azt jelenti, hogy reményeink szerint a határainkon belül élő, és a határainkon túli magyar árvák is több millió forintos segítséget kaphatnak. A szervezők annak érdekében, hogy minél több ember segíthessen, és minél többen láthassák Michael Schumachert, Fernando Alonsot, és a többi világsztárt, úgy döntöttek, hogy rendkívül jutányos jegyárakat állapítanak meg. A jegyek döntő többsége 600 forintos áron váltható meg, és csupán a kiemelt kategóriájú jegyek kerülnek 1600 forintba.

Fontos információ, hogy a 12 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg a mérkőzést.

A jegyárusítás július 6-án a megújult Sugár Üzletközpontban berendezett versenyközpontban kezdődik majd a Nazionale di Piloti magyar tagjának, Baumgartner Zsoltnak a közreműködésével. Az első héten csak a Sugárban juthatnak jegyhez az érdeklődők, majd július 11-től országszerte kaphatóak lesznek a belépők a nagyobb jegyirodákban, valamint a Puskás-stadion pénztáraiban.

Az esemény tervezett, hivatalos programja:

17.00 A Nazionale di Piloti közös uzsonnája a Kempinski Hotelben
18.00 A pilóták csapata az In-Kal Security buszán, és kíséretében útnak indul a Puskás-stadionba.
18.30-20.00 Gyúrás, öltözés, belemelegítés
20.10 A csapatok kivonulása
20.15 Nazionale di Piloti-Hungarian All Stars mérkőzés kezdete
23.00 A Nazionale di Piloti közös vacsorája a Kempinski Hotelben

Néhány érdekes adat a Nazionale di Piloti eddig történetéből:

-Hírességek, akik a korábbi években a csapat tagjai voltak: Ayrton Senna, Andrea De Cesaris, Alessandro Nannini, Michele Alboreto, Pierluigi Martini, Gianni Morbidelli, Jean Alesi, Elio De Angelis

– 2004-ben 8 mérkőzést játszott a Nazionale di Piloti és 5 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség volt a mérlegük.

– 2004-ben Michael Schumacher volt a házi gólkirály, aki a találkozók felén a kapuba talált, Fisichella három meccsen, Alonso pedig két találkozón volt eredményes.

– A legérdekesebb 2004-es mérkőzést Forliban játszották Ayrton Senna emlékére, ahol a Nazionale di Piloti az 1994-es világbajnok brazil válogatottal csapott össze. A mérkőzés 5-5-ös döntetlennel végződött. A találkozón a brazilok részéről pályára lépett többek között: Taffarel, Jorginho, Aldair, Dunga, Careca, Marcio Santos, Leonardo és Viola. A gólszerzők a következők voltak: Schumacher (2), Barrichello, Tarquini, Dovocioso illetve Leonardo (2), Marcio Santos, Viola, Careca.

– A csapatkapitány évek óta Michael Schumacher, a csapat vezetője Ricardo Patrese, a csapat elnöke, az egykori alapító és ötletgazda, Mario di Natale.