Az aktuális modellfrissítést az autógyártás 25 évvel ezelőtti megkezdésével kötötte össze a Panoz, aminek a 25-25 darabra limitált 25th Anniversary Edition Esperante Spyder és 25th Anniversary Edition Panoz Esperante Spyder GT modellek lettek az eredményei.

Szembetűnő változás a 2015-ös modellévre a középen kivezetett kipufogó, és hogy befeketítették a lámpákat és rendszámtáblát tartalmazó részt. Pedig ennél sokkal több történt, az alumínium térváz és az alumínium-karbon karosszéria ugyan változatlan, de minden mást módosítottak: áttervezték a felfüggesztést, módosították az erőforrást, a belső tér kialakítását – utóbbiban több lett az utasok rendelkezésére álló tér.

A limitált szériás modellek karbonból készített aerodinamikai csomagot kapnak, a Spyder teljes egészében alumínium, a Spyder GT szélesített kerékjáratokkal és alumínium-karbon karosszériával rendelkezik. Motor tekintetében továbbra is Ford-eredetű alumínium V8-ast használnak, amelyből van szívó-változat 430 lóerővel, kompresszoros 530 lóerővel, illetve egyedi kérésre akár 800 lóerőt is tudnak biztosítani. A váltó minden esetben hatfokozatú, kézi kapcsolású. Különösebb egyedi kívánságok teljesítése nélkül a születésnapi Spyder induló ára 179,120 dollár, a Spyder GT-ért legalább 204,750 dollárt kell fizetni. Hétköznapi halandóknak csak azt követően ajánlanak majd fel példányokat, ha a visszatérő ügyfelek hagynak nekik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!