A Ford Ausztráliai részlege bemutatta a helyi gyártású, hátsókerékhajtású autó végső változatát, az Falcon XR6 és XR8 Sprint kiviteleket, amelyekből 550 és 850 darabot készítenek, mielőtt 2016 októberében bezárják a gyárat.

Egyedi grafika, arany féknyergek, feketére fényezett 19 colos felnik teszik feltűnővé a megjelenést. Az utastérben a bőrkárpiton olvasható a Sprint név, a műszerfal közepén a Sync2-es fejegységet találjuk – a rövid hátralevő életciklus miatt már nem kapja meg a Sync3-ast -, a váltó/előválasztókarnál illetve a műszeregységben is olvasható a Sprint felirat.

A motortérben a turbós 4,0 literes soros hathengeres (436 LE/576 Nm) vagy kompresszoros, 5,0 literes V8-as (462 LE/575 Nm) lehet, mindkettőnél ez a tartós csúcsteljesítményt jelenti. A rövid ideig elérhető túltöltés funkcióval a kisebb teljesítménye 496 LE/650 Nm, a nyolchengeresé pedig 536 LE/650 Nm. A váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású vagy szintén hatfokozatú, automatikus lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!