Még 2012-ben kezdte el a kifejezetten gyermekeknek készített Camatte-tanulmányautó sorozatot a Toyota, ahol a csemete ül középen és irányít, a két szülő pedig mögötte-mellette utazik, és szükség esetén segít. Most nem egy újabb autót készített a moduláris alapra, hanem egy hozzá csatlakozó lakókocsit.

A Tokiói Játékvásáron bemutatott szerkezet különlegessége az egyedien alakítható belső tér, amelynek sokoldalúságáról könnyű meggyőződni, hiszen a Camatte Capsule nevű szerkezet teljes bal oldala felnyitható. A berendezésen kívül a maradék három falon elhelyezett kivetítők gondoskodnak arról, hogy ne érezzék magukat bezárva a gyermek és a szüleik; táblaszámítógépen lehet kiválasztani a falra vetítésre kerülő mintákat és színeket. Az fel se merül a japán mérnökökben, hogy kiszálljanak a lakókocsiból az emberek, és mondjuk a természetet élvezzék…

Csak a nagyon kis méretű Camatte tanulmányokhoz képest tűnik nagynak a Camatte Capsule, amelynek hossza 3785 mm, szélessége 1500 mm és 1845 mm magas. A standon mindhárom eddigi autó ki lesz állítva, amelyekhez négy lakókocsi csatlakozik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!