A Nissan kezdte, hogy a kompakt méretű kisteherautójából készítette el a New York városának szánt, következő generációs taxit. A Ford is hasonlóval próbálkozik, csak nem igazán erőltette meg magát.

Például azon kívül, hogy a jellegzetes sárga színűre fényezték a Transit Connect Taxi karosszériáját, igazából nem nyúltak hozzá. Hiányzik a vezetőt védő fal az utastérből, vagy épp a hitelkártyás fizetést lehetővé tevő berendezés, vagy akár a kerekesszékek szállítására alkalmas berendezés. Mindez egyelőre csak ígéret szintjén létezik, úgy, hogy nem a gyár, hanem különböző partner-vállalkozások fogják majd azokat igény szerint beszerelni.

A 2,5 literes négyhengeressel kapcsolatban csak annyit mondanak csak jelen pillanatban, hogy választható lesz majd autógáz- vagy földgáz üzemmel is a normál benzines mellett. A jövő elejétől lehet majd megvásárolni a Ford Transit Connect Taxit, egyelőre csak Észak-Amerikában, arról nincs hír, hogy Európában is készítenének személyszállító változatot a típusból.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!