A lehető legszükségesebbre szorítkozik a Toyota Kikai, azaz Lehetőség karosszériája, hiszen az épp csak az utasokat védi az időjárás viszontagságaitól, a szerkezeti elemek, beleértve a felfüggesztéseket és a motor-hajtáslánc egységet, szabadon vannak.

A sok polírozott alkatrész látványos, de nem túl praktikus, hiszen minden egyes autózás után rá kell szánni pár órát a tisztogatásra, még ha nem is esik az eső, a bogarakat és a port el kell távolítani – vagy semmi értelme nem volt az egésznek. Persze itt nem a praktikum volt a szempont, hanem az, hogy mindenki működés közben láthassa a műszaki szerkezetet, mert ezek még a mai egyre inkább a digitalizáció irányába haladó világban is elengedhetetlenek.

Nem csak a járókelők leskelődhetnek, de a háromszemélyes – a vezető középről irányít, mellette-mögötte van még két hely – utasfülkét úgy alakították ki, hogy a vezető lábai mellett is vannak ablakok, amelyen keresztül az első felfüggesztést lehet figyelemmel kísérni működés közben – célszerűen az utasoknak, hacsak nem akar karambolt okozni a sofőr.

A Toyota egyébként azt ígéri, hogy ha a Kikai nem is valósul meg, annak nagyon is fontos szerepe van, hiszen azt jelzi, hogy a jövőben várható, a jelenleginél több érzelmet kiváltó autóknál nem feltétlenül a kitaposott utat járják.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!