Kínában még egy darabig gyártani és forgalmazni fogják a Chevrolet Cruze első generációját, ezért ott alaposan felfrissítik az autót, de Észak-Amerikában is felfrissítik a megjelenést és a technikát is – noha ott alig egy év múlva már leváltják.

Az új első lökhárító új stílusú hűtőrácsot és és némileg módosított ködlámpa-fészkeket hoz, a két csúcs-felszereltségnél LED-es menetfény is van. A legnagyobb változás az új fejegység, ami a korábbinál fejlettebb funkciókkal rendelkezik, például wifi szolgáltatást is képes nyújtani az autóban utazó mobil eszközöknek.

Gyakorlati szempontból is van újdonság, az átalakított formájú pohártartók immár biztosabban tartják az italokat és könnyebb a használatuk, ezen kívül még annyi a változás, hogy a csomagtér-tető nyitó a középkonzolra költözött, a központi zár kapcsoló meg az ajtópanelre. A motorokhoz nem nyúltak, továbbra is az 1,8 literes szívómotor (140 LE) az alap, ezen kívül az 1,4 literes turbómotor (140 LE) és a 2,0 literes dízel (151 LE) választható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!