Immár 15 éve meghatározó típusa a Fiat brazil kínálatának a Strada nevű pickup, amely egy időben még nálunk is megvásárolható volt – igaz, azóta alaposan átalakult. Most megint kapott egy frissítést, amelynek a legnagyobb újdonsága, hogy a nyújtott fülke immár három, azaz 2+1 ajtóval is választható.

Mostanáig normál illetve nyújtott fülkés változatban volt elérhető a kis haszonjármű, mostantól a jól felszerelt modelleknél utóbbi felépítmény egy harmadik, jobb oldalon elhelyezett, hátrafelé nyíló ajtóval is elérhető. Ez nagyban megkönnyíti a kétszemélyes hátsó pad elérését, igaz, az ide beszállóknak esetenként meg kell küzdenie az első utas biztonsági övével, hiszen az továbbra is a B oszlophoz csatlakozik, ami a hátrafelé nyíló kis ajtó részét képezi.

A modellfrissítés másik lényegi újdonsága – az 1,4, 1,6 és 1,8 literes benzin-alkoholos négyhengeresek változatlanul folytatják -, hogy eddig volt normál változat és szabadidő-autó körítéssel ellátott Adventure, mostantól pedig van egy Working kivitel, ami lényegében utóbbi modell felfüggesztését kapja a 8 centivel növelt hasmagassággal, a munkához felesleges és csak felesleges kiadást jelentő körítés nélkül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!