Indiában kezdődött el a Suzuki Ertiga gyártása-forgalmazása még az év elején, és még a nyáron megérkezett a családok számára is érdekes, kompakt méretű hétszemélyes típus Indonéziába. Az Indonéziai Nemzetközi Autószalonon három tanulmányt prezentált a helyi forgalmazó.

Azt akarták megmutatni, milyen sokoldalú autóról van szó, ezért készítettek egy sportos, egy kényelmes és egy szabadidő-autós megjelenésű változatot. Az eltérés minden esetben kozmetikai változásoknak az eredménye, a műszaki tartalom minden esetben egyforma: 1,4 literes, 95 lóerős benzinmotor, elsőkerékhajtás, 5 fokozatú kézi váltó.

Mindhárom esetben egyediek a lökhárítók, ebből adódóan eltérő hűtőrácsot kaptak az eltérő egyéniségű Ertigák – ha lehet mondani, meglepő módon sehol nincs króm, még a Luxury elnevezésű változaton sem. A Sporty és a Crossover esetén már felbukkannak a LED-es menetfények is, a dupla kipufogó közös vonás a triónál, de a megvalósítás eltérő.

Természetesen a szabadidő-autós változat fekete műanyag alsó borítást kap, és egy kicsit megnövelték a hasmagasságot is, amit karosszéria-színűre fényezett műanyag kerékjárat-ívekkel hidaltak át. Arról nincs szó, hogy ezek az átalakítások megvásárolhatóak lesznek – akár részben, akár egészben -, épp csak azt akarta megmutatni a Suzuki, hogy egy kis képzelőerővel milyen sokoldalú az Ertiga.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!