Amatőr módon végrehajtott biztosítási csalás miatt bukott le Nagy-Britanniában egy egész autóbusznyi Everton-drukker, akik egy háromfős társaság unszolására biztosítási csalást követtek el. Igen, a harminc ember közös esze nem volt elég ahhoz, hogy felismerjék: nevetséges, amit állítanak.

Ben Carberry, Liam Gray és Kevin Hamilton voltak a szervezők/végrehajtók, akik a következő forgatótervvel álltak elő: a drukkereket szállító autóbuszba belehajt egy személyautó, majd az utasok ezek után azt állítják a kárbejelentőn, hogy ostorcsapásos sérülést szenvedtek, amire Nagy-Britanniában általában szó nélkül fizet a biztosító 5000 fontot. Azonban feltűnő lett a kárszakértőknek, hogy a busz mind a harminc utasa megsérült egy olyan ütközésben, amit a buszsofőr egyébként észre sem vett, és épp csak megkarcolódott a lökhárító – ha a sérültek nem ordibálnak neki, simán továbbhajtott volna az ártatlan sofőr. De mivel egy busznyi ember követelte a biztosítási iratok kitöltését, kötélnek állt. Azon azonban meglepődött, hogy a sérültek rovatba mind a harmincan beleírták a nevüket.

A kárszakértők rövid nyomozás után kiderítették, hogy a vétkes autót kifejezetten a megrendezett baleset miatt vette az egyik gyanúsított a másiknak pár héttel az eset előtt 300 fontért és a biztosítást is ő kötötte meg online, mert a sofőr saját állítása szerint nem ért az internet használatához – ezt már a tárgyaláson közölte, ugyanis időközben a rendőrség is pillanatok alatt végzett a nyomozással. Az is gyengítette a 30 szurkoló szavahihetőségét, hogy a buszsofőr még az esetet követően megállt, hogy azok kocsmázzanak egy keveset, ami után nagyon vidám és ittas hangulatban tértek vissza a buszra. A gyanúsítottak egyébként szöveges üzenetben beszélték le a biztosítási csalást, például a vádiratban szerepel olyan üzenet is, miszerint 1000 fontért keresnek olyan sofőrt, aki elviszi a balhét. A szurkolók valószínűleg megússzák felfüggesztett börtönnel a csalási kísérletet, a két főszervező és a “vétkes” sofőr letöltendő büntetésre számíthat, hiszen 150 000 font (53 millió Ft) értékben akartak pénzt kicsalni a biztosítótól. A bűnösségük már eldöntött kérdés, a büntetés mértékét még nem hirdették ki.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!