A McLaren hétfőn közleményben tudatta, hogy 2007-től érvényes szerződést kötött minden idők legfiatalabb F1-es világbajnokával, Fernando Alonsoval.

A Renault-nak is vb-címet szerző fiatal pilóta a szerződéskötést csak röviden kommentálta, mint mondta, bármennyire is szereti jelenlegi csapatát, egy ekkora lehetőség mellett nem mehett el. Mint ismeretes, a McLaren a múlt héten kötött hosszú távú szponzori szerződést a Ferrari jelenlegi főszponzorával, a Vodafone-nal, így minden esélyük meg van arra, hogy a Ron Dennis által oly’ sokszor áhított, legjobb csapat legyenek.

Egyébként a McLaren csapatfőnöke erre ismét célzást tett: “a legjobb szakembereket, a legjobb pilótákat és a legjobb szponzorokat  szeretném a csapatnál tudni” – jelentette ki Alonso szerződéskötése után.

A McLaren a második pilóta helyére is keresi a megfelelő embert, jelenleg Raikkönennel és Montoyával tárgyalnak. Ám az is elképzelhető, hogy az eddigi spekulációkkal ellentétben – Alonso helyett –  Raikkönen csatlakozik majd a maranellói gárdához, erre ugyanis többször utaltak már szakértők, bár mindkét fél hevesen cáfolta a találgatásokat. A Ferrarinál jövőre versenyző Massa szerződése ugyanis csak egy évre szól, sőt elvileg Schumacher helye is megüresedhet, hiszen az ő kontraktusa is lejár a következő szezon végén.

Kérdéses az is, hogy ki kerül Alonso helyére 2007-től a Renaulthoz. Mindenképpen az esélyesek közt kell említeni az ausztrál Mark Webbert, hiszen ő – Alonsohoz hasonlóan – szintén Flavio Briatore menedzseltje, szerződése pedig lejár 2006-ban a Williams-nél.