A hivatalos papírok szerint 2966 darab vadi új, 0 km-es BMW és Mini parkol egy kikötőben Kanadában. Méghozzá több mint négy éve…

Vancouverben, British Columbiában közel háromezer BMW és Mini várja gazdáját több mint négy éve, ám a szomorú valóság az, ezek az autók sosem kerülhetnek már forgalomba.

Az autók teljesen átlagosak, már abból a szempontból, hogy ugyanúgy készültek el a gyártósoron, mint az összes többi, azóta az utakat szelő BMW és Mini.

A különbség csak az, hogy ezeknek nem kegyelmezett a természet…

A luxusautókat ugyanis 2015 februárjában akarták továbbszállítani a szalonokba és a megrendelőkhöz, ám a kikötőnél óriási viharba került a szállítóhajó, és így az autók is kaptak a vízből, jégből és sós vízből egy keveset.

Hogy pontosan mekkora a baj, azt azonban egyesével sosem mérték fel, úgy ítélték meg ugyanis a BMW-nél, hogy túl nagy kockázat lenne ezek után forgalomba bocsátani a kocsikat, ezért inkább végleg lemondtak mindről.

A „parkolóban” így azóta is ott állnak a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es, i3-as, i8-as, X1-es és Z4-es vadi új, 0 km-es BMW-k, valamint a Mini Cooperek, Mini Pacemanek, és Mini Roadsterek.