Jövőbeli technológiák fejlesztésével foglalkozik a Tata Motors által életre hívott Tamo nevű startup, amely a jövőben kihasználva az indiaiak által fejlesztett moduláris építőkészletet a jövőben kis szériás autókat is piacra dob majd. Egyelőre még korai szakaszban járnak a fejlesztések, de a Genfi Autószalonon bemutatott Racemo elnevezésű középmotoros roadster azt példázza, min is törik a fejüket naphosszat az új cég alkalmazottai.

Egy olyan autót építettek meg, amelynél elmosódnak az igazi és a virtuális világ határai. Kezdjük azzal, hogy első indiai autóként ezt lehet kiválasztani a Forza Horizon 3 nevű játékprogramban, tehát rögtön virtuális menetpróbát is végezhet a megfelelő számítógépes háttérrel rendelkező érdeklődő.

Aztán ott van maga az autó, ami egy 190 LE/210 Nm csúcsteljesítményű középmotoros roadster, amellyel állítólag nagy élmény a kanyarvadászat. Aztán visszatérve a virtuális világhoz, a kormányt kontrollerre cserélve a Tamo Racemo rögtön egy szimulátor vezetőfülkéjévé változik, tehát a valódi autóban ülve irányíthatja virtuális önmagát a sofőr.

Jelenleg megvásárolható formájában nem túl vad a Tata Motors saját fejlesztésű, Revotron fantázianevű 1,2 literes turbómotorja, hiszen a feltöltés ellenére is csak 85 lóerővel terheli az első kerekeket. Ugyanezt a blokkot használja a Tamo Racemo nevű középmotoros tanulmány is, épp csak bőven megduplázták, 190 lóerőre növelték a teljesítményt! Ezek után nem csoda, hogy kevesebb, mint 6 másodpercre van szüksége az autónak a 100 km/h-s sebesség eléréséhez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!