Szélesebb és laposabb lett az Audi A3-as hűtőrácsa, nagyobbak a szélső légbeömlők, amelyeket egy perem köt össze, a hátsó lökhárítóban a diffúzorbetét lett hangsúlyosabb. Aztán ott a szabadidő-autós körítésű változat, az allstreet receptet ismerjük már az Audi A1-esről. Fényezetlen fekete és ezüstszínű betétekkel alakítják át a megjelenést, a felfüggesztéssel 15 mm-t, a nagyobb átmérőjű kerekekkel további 15 mm-t emelnek a hasmagasságon. Érdekes módon az első márkajelzés magassága nem változik, amíg a normál Audi A3 orrán a 4 karika a hűtőrács-karosszéria határán található, a magasabb allstreet változaton teljes egészében a hűtőrácsban kerül elhelyezésre.

Látványosabbak lettek a fényszórók, a LED és mátrix LED egységek felső részén 24-24 diódából áll össze a menetfény, az érintőképernyő menüjén keresztül 4-féle megjelenés közül lehet választani. Amíg a karosszéria külsején megszabadultak a krómtól, az utastérbe beköltözött némi csillogás a szellőzőrostélyoknál. Hátulról megvilágított szövetbetét kerül a műszerfalra – 30 színben pompázhat a hangulatvilágítás -, átalakították a DSG váltó kapcsolóját, alapáron adják a 3 küllős bőrkormányt, az első ülések közötti állítható könyöklőt. Az érintőképernyő maradt 10,1 colos képátlójú, de gyorsabb lett a hardver, beszédvezérlést az Amazon Alexa szolgáltatás integrálásával oldották meg. Előfizetésért (1, 6, 12, 36 hónap vagy végtelen időtartam) lehet elérni a navigációt, a távolságtartó tempomatot, a 2 zónás légkondit (alapesetben csak 1 zónás a vezérlés), a fényszórósegédet. Elöl és hátul 2-2 darab USB-C csatlakozó szolgál kütyütöltésre.

A felfrissített megjelenésű és alstreet változattal kibővített Audi A3-as forgalmazása 2 motorral indul, az 1,5-ös lágyhibrid turbómotor és a 2,0 literes dízel is 150-150 lóerős, a váltó mindkettőnél 7 fokozatú duplakuplungos automata. A benzineshez később 6 fokozatú kézi kapcsolású váltó is elérhető lesz, ahogy más teljesítményű benzin- és dízelmotorok is. A második generációs plug-in hibrid hajtásra egészen 2024 végéig kell várnunk, azt nem árulták el, mikor lesz a forró változatok (S3, RS3) leleplezése.