Az autó piaci bevezetésével egy időben, 1982-ben kezdték sugározni a Knight Rider sorozatot, amelyben David Hasselhoff mellett a Knight Industries Two Thousand, azaz K.I.T.T. elnevezésű robotautó játszotta a főszerepet.

A sorozathoz készített 23 autó közül egy megsemmisült a forgatás közben, 17-et meg a sorozat leállítása után zúztak be. Öt eredeti filmautó maradt meg, ezek közül egy maradt a Universal tulajdonában, a többit értékesítették. David Hasselhoff tulajdonában később volt egy általa megrendelt utánzat, amelyet aztán értékesített, a most árverésre kerülő autó egy olyan utánzat, amelyet rajongók ajándékoztak a hírességnek.

Nem maradt hű az eredeti filmautóhoz az átalakítás, hiszen valamiért lambo-ajtókat is kapott az életét 1986-ban megkezdő Pontiac Firebird. Egyébként a karosszéria megjelenését az utolsó lámpáig – természetesen a futófény is működik – lemásolták, ahogy az utastérben is a filmben látott W kormányt és villogó lámpákat találjuk mindenfelé. Mivel egy viszonylag modern építésű K.I.T.T. replikáról van szó, egy olyan számítógép is van a fedélzeten, amely a sorozatban használt hangokat és mondatokat – összesen négyezer fájlt programoztak bele – képes lejátszani.

A motorháztető alatt széria-állapotában hagyott 5,0 literes V8-as dolgozik, amely háromfokozatú automatikus váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A Juliens Auctions a 2014-es Hollywood Legends árverésén kínálják eladásra az autót, annyi szépséghibával, hogy a kocsi jelenleg Írországban található egy kiállításon egészen április 27-ig, és ezt követően a vásárlónak saját költségén kell megoldania a további tárolást vagy elszállítást. Ez utóbbi márpedig jelentős többletköltséget jelent az Egyesült Államokban székelő vásárlónak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!