A magyar TM Cars csapata először a BMW e30-as 3-as sorozatot tervezte át, annál kifejezetten az volt a cél, hogy modernizálják a klasszikust. Most az utód a kiindulási alap, és a cél is eltérő: egy ütőképes versenyautó megalkotása. Az eredeti vonalvezetésnél fontosabb a tágas kerékjárat (driftverseny, nagy szögben elfordítható első kerék), és a nagy méretű légterelők (hegyi felfutó).

A TM concept36 elnevezésű alkotás az e36-os kupé alapjára készül, az új megjelenés alapjai az új kerékívek; de van új váll-vonal és integrált hátsó szárny is, ami az EVO M3 állítható betétes megoldását idézi. A praktikus szempontokat is szem előtt tartották azzal, hogy a motorháztető az első sárvédők tetejével együtt vehető le, nagyban megkönnyítve ezzel a szerkezeti elemekhez hozzáférést, a verseny közbeni gyorsjavításokat. És ezt még lehet fokozni az első lökhárító levételével.

A hátsó lökhárító több darabból fog állni, egy középső és két szélső elemből, így egy sérülés esetén nem szükséges a teljes lökhárító cseréje. Azért, hogy az ügyfeleknek több választási lehetőségük legyen, a dizájn úgy készült el, hogy a gyári fényszórók is használhatóak legyenek a bodykittel. Természetesen egyedi lámpa-tervek is készültek a tervhez, amelyek LED-csíkokat tartalmaznak, illetve Hella modulok szerelhetőek bele Bi-halogén, vagy Bi-LED fő fényszórókkal.

A téli szezon során készül el a TM concept36 első darabja, amelyhez először CNC mart hab alap készül el. Erre az alapra készül a mesterdarab, amelyről a sablonok lesznek elkészítve. A sablonokban kezdődhet a sorozatgyártás. Az első kész szett 2016 tavaszán készül el a tervek szerint, hogy véglegesen tesztelni lehessen a versenyszezon kezdete előtt. A bodykit megrendelhető, az árak várhatóan a TM concept30 áraihoz lesznek hasonlóak, nagyjából 3.000-3.500,- Euro + ÁFA lesz egy komplett üvegszál erősítésű, gélezett felületű szett. További információk a www.tmcars.hu weboldalon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!