A Renault Technologie Roumanie fejlesztőközpontban gyakorlaton vettek részt a craiovai, bukaresti és iasi egyetemek 23 hallgatói, akik ez alatt a gyár szakembereinek segítségével elkészítették a Dacia Birou Mobil, azaz mobil iroda elnevezésű Duster limuzint.

Négy hónapon át tartott a nagy munka, amely úgy indult, hogy a B oszlopnál elvágták a karosszériát. Ezt követően 1,5 métert toldottak bele az utastérbe, hogy a hátul utazók kényelmesen tudjanak dolgozni menet közben is. Wifi és Bluetooth kapcsolat, táblagépek, videókamera, kiegészítő légkondicionáló és kis méretű hűtőszekrény gondoskodik az üzleti tárgyalások sikeréről.

Egy 1,6-os benzinmotorral szerelt példány volt a kiindulási alap, az erőforráson semmit nem változtattak, az építés során a diákoknak olyan feladatokat kellett megoldaniuk, mint a felfüggesztés felkészítése a nagyobb tömegre, illetve a toldás tömegének alacsonyan tartása. Az elkészült autó láttán és a közös munka során szerzett tapasztalatok alapján Renault Technologie Roumanie a 23 diákból 15-öt felvett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!