Nem sok változást mutatnak a hivatalos fényképek a Škoda új apróságáról, de igazából nincs is sok látnivaló, hiszen a Volkswagen up!-ot már megismerhettük korábban. Ahhoz képest az első lökhárító és a felnik jelentik az újdonságot, a hűtőrácsnak csak a kerete kapott króm díszítést, és hátul a csomagtér fedél hagyományos, féig üveg, félig fém darab.

A Škoda Citigo minden bizonnyal olcsóbb lesz majd a Volkswagen up!-nál, hiszen a német autóval ellentétben a cseh változatban nem lesz alapfelszerelés az ESP, hanem az alapváltozathoz csak felár ellenében lesz elérhető – az up! Három szintjével ellentétben a Škoda minije négy felszereltséggel választható. Egyébként minden műszaki újítás elérhető a Citigo-ban, a City Safe Drive elnevezésű városi féksegéd is. A motor egyliteres, háromhengeres benzines 60 vagy 75 lóerős teljesítménnyel, a szabványos átlag 4,2-4,3 l/100 km-en.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!