A Lincoln márka számára hatalmas siker volt az első Navigator nevű óriás-szabadidő-autó, csak aztán amilyen gyorsan jött a siker, olyan gyorsan haladta meg a kor és a vásárlói igény az alvázas, V8-V10-es motorral szerelt óriásterepjárót. Nemrég úgy finomítottak egy kicsit a dolgon, hogy megszabadultak a V8-as erőforrástól, és csak a 3,5 literes EcoBoost V6-ossal kínálják az óriást, de ez nagyjából annyit ért, mint halottnak a csók.

Azonban a Lincoln nem akar lemondani a még mindig jól csengő névről, és a Ford konszernen belül a megfelelő műszaki alap is megvan ahhoz, hogy újjászülessen a típus. A New Yorki Autószalonon bemutatott tanulmány új fejlesztésű önhordó alapra épül, amelyet aztán idővel a konszern összes hasonló méretű szabadidő-autója átvesz majd – ez nagyobb darabszámokat, és így fajlagosan alacsonyabb gyártási költségeket jelent. A motortérben újfent a 3,5 literes, V6-os biturbó dolgozik, a teljesítményről annyit mondanak, hogy az meghaladja a 400 lóerőt.

Annyi technikát és luxust csomagoltak a nagy méretű karosszériába, hogy ki merik jelenteni: jobb a Range Rovernél az autó. Kezdjük az utastér megközelítésével: nincs B oszlop, az utastér teljes oldala szárnyasajtóként emelkedik a magasba, és rögtön három lépcsőfok is lenyílik a küszöbből a feljutás megkönnyítésére – ennél azért egy fokkal elegánsabb megoldás, hogy az ember alsó állásba engedi a légrugózást…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első üléseket harminc-féle módon lehet beállítani, a hátsó ülésen utazók hatalmas méretű érintőképernyők segítségével szórakozhatnak/internetezhetnek út közben – a tablet kényelmesebb lett volna, hiszen ha az ember az ölébe tudja venni a gépet, akkor nem kell mindig előrehajolni a vezérléshez -, a csomagteret gardróbbal helyettesítették. A felhasznált anyagok és a színvilág a luxusjachtok világát idézik. Az itt látható Lincoln Navigator tanulmány alapján készülő sorozatgyártású autó forgalmazása a 2018-as modellévben indul majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!