Az aktuális Fiat 500 generáció még abból az időből származik, amikor még kevés nagyszilárdságú acélt alkalmaztak a konstruktőrök, de így is csak 1 tonna a saját tömeg – ennek ellenére a pöttömnyi autónak szüksége lenne már egy jelentős fogyókúrára. A legjobb bizonyíték erre, hogy a Sao Paoloi Autószalonon összeomlott a Fiat 500C alatti üveglap.

Amikor még ép volt a Fiat 500C stand Amikor még ép volt a Fiat 500C stand

Az olasz márka helyi forgalmazója látványos, mozgó üveglapon akarta prezentálni a nagyközönségnek a kis kabriót, azonban a fémkereten belül elhelyezett üveglap egy idő után megadta magát, és összetört. A mozgó mechanizmus miatt bőkezűen elkerítette a Fiat 500C környékét a stand berendezője, így senki nem sérült meg, amikor ripityára tört az üveglap, és annak szilánkjai lezuhantak. A Fiat vizsgálja, mitől tört össze az üveglap, ami egy ideig még elviselte az 500C által jelentett terhelést, majd hirtelen megadta magát. A fényképek alapján magának a kiállított autónak nem lett nagy baja, de azért nem lesz könnyű további sérülés okozása nélkül a megmentése. Tart még az autószalon, daruval nem nagyon lehet megközelíteni a helyszínt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!