Nem jött be a sejtés, miszerint a pár nappal ezelőtt közölt vázlatokon a Honda Civic X elnevezésű, a következő generációs kompakt autót előrejelző tanulmányt látjuk, a stílus hasonló, de eltér az orr és a befejezés sokkal rövidebb annál.

Mivel nem tudjuk, hogy még a Type R-t is szerény autónak láttató feltűnő spoilerezésből mennyi marad meg a leghamarabb jövőre meginduló sorozatgyártásra, a méreteket óvatosan kell kezelni, pár centi ide-oda még belefér. Alapvetően egyébként a változás is ennyi, széltében +3, magasságban -2 cm a változás, igazán nagy eltérés a hossznál van, ami a Civic X tanulmánynál 13 centivel múlja felül a kereskedésekben megvásárolható autót.

Alapvető változás, hogy immár kétterű a forma, azaz éles törés választja el a motorteret az utastértől, egyébként a LED-es fényekkel játszottak a formatervezők, akik Tsutamori Daisuke irányítása alatt dolgoztak az újszerű, de azért a Honda Civic hagyományait továbbvivő megjelenésen. Az új generáció kezdetben három motorral lesz majd megvásárolható, az 1,0 és 1,5 literes benzines turbó mellett az 1,6-os dízelt lehet majd választani, a Type R-t a mostani generáció búcsúzását követően pár évig nélkülöznünk kell majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!