A Rinspeed által Dock+Go névre keresztelt megoldás valójából zseniális: az elektromos hajtást tartalmazó harmadik tengelyt csak annak kell megvásárolnia, akinek tényleg szüksége van rá, ráadásul autócsere után is megtarthatja az „utánfutót”.

A smart esetén még extraként hozzájön a nagyobb méretű csomagtér, ami például futárok számára is ideálissá teszi a kiegészítő elektromos hajtást. A kiszállítást végző vállalkozások például folyamatosan cserélődő flotta mellett megtarthatnák az elektromos hajtást – és így az olcsó üzemeltetést – lehetővé tevő harmadik tengelyt, ami csak egyszeri, és nem folyamatos beruházást igényel tőlük.

Ráadásul mivel az eredeti autóhoz nem nyúlnak, az ideális körülmények között 120 km-es hatótávolságot lehetővé tevő telep lemerülése után egyszerűen bekapcsolja az ember a benzin- vagy dízelmotort, és nyugodtan továbbhalad. A harmadik tengely még ilyenkor is extra mértékű fékenergia-visszatermelést produkál, amivel a smart normál akkumulátorát is tölti, ezzel is csökkentve a CO2-kibocsájtást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!