Tartja magát ahhoz a C4 Cactus bemutatásakor meghirdetett új filozófiához magát a Citroën, hogy az autói a jövőben mind különlegesek lesznek. Az új C3-as például magán viseli a különleges Airbump karosszériavédő betéteket, és mindezt kontrasztos színű tetővel fejeli meg (a hírek szerint 9 karosszéria- és 3 tetőszínt lehet majd kombinálni).

A legkülönlegesebb újdonsága a francia kisautónak az lesz, hogy a vezetési segédekkel ellátott autónál a szélvédő tetejére épített kamera képét (120 fokos látószög) gombnyomásra 20 másodperc hosszon rögzíteni lehet, automatikusan is elmenti a felvételt az autó például baleset (kioldanak a légzsákok) vagy ESP-beavatkozás esetén – Kínában a legújabb Citroën, a C4L már rendelkezik ezzel a ConnectedCam névre hallgató funkcióval.

Európában várhatóan két motorral (1,2-es benzines 68, 82 és turbóval 110 LE, 1,6-os turbódízel 75 vagy 100 LE) és csak 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltóval kezd a C3-as, később pedig az új fejlesztésű dupla kuplungos váltót lehet majd kérni a nagyobb teljesítményű modellekhez. Holnap ilyenkor már sokkal többet tudunk az új Citroën kisautóról.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!