Kétségkívül bizarr az a mosás, amihez nem szükséges víz, a célorientált vegyszerek világában azonban semmi sem lehetetlen. Manapság gyakorlatilag applikáció segítségével rendelhető az autómosás ezen műfaja, s mivel a műveletekhez használatos kemikáliák abszolút környezetbarát termékek, a tisztítás bárhol elvégezhető – vízvételi és elfolyatási lehetőség nem szükséges.

Egy kompakt méretű autót kb. 45 perc alatt vág rendbe két ember. Természetesen ez csak a külső ápolás

A történet lelke természetesen az az „autósampon”, amelyik a koszszemcséket gyakorlatilag betokozza, körbeveszi, ezáltal nem kell tartani attól, hogy a piszok törléses eltávolítása nyomot hagy a fényezés lakkrétegén. A munka két fázisból áll: először a kasztni letisztítása jön, majd egy másik ronggyal a felület ápoló fényezése történik. A durvábban szennyezett részekre (pl. fékporos felnik) természetesen más anyagot visznek fel, ám ezek sem ártalmasak a környezetünkre, gyorsan lebomlanak.

Rendelésre házhoz mennek a víznélküli autómosást ígérő vállalkozások

Persze, ha valaki idegenkedik az ilyesfajta tisztítási módoktól, választhatja az önkiszolgáló gőzborotvás, vagy éppen a szivacskefés gépi mosókat is, ráadásul ezeknél az ár sem olyan magas, mint a kézi mosást, takarítást végző autókozmetikákban. Az olcsóságnak persze ára van, hiszen az utómunkákat nekünk kell elvégezni: ilyen a küszöbök, a takart felületek, a falcok és a nehezen hozzáférhető zegzugok mosása, törlése.