Bőven van szabadidő-autó a Kia kínálatában, de találtak egy hatalmas rést a Stonic és a Niro/Sportage között, amelyet a Seltos nevű modellel töltenek meg globálisan – Európában még a Kia Xceed nevű modellt is megkapjuk majd. Tavaly Új Delhiben debütált az autó SP tanulmány néven, most pedig ott leplezték le a sorozatgyártású modellt. A C oszlop ismerős lehet a Seat Aronáról, egyébként semmivel nem keverhető a megjelenés.

Hivatalosan még csak rajzokat közöltek a belsőről, de azt elárulták, hogy a 10,25 colos képátlójú érintőképernyős fejegység egyszerre akár háromféle alkalmazást is futtathat, nyolchangszórós Bose hifi és fel-a-fejjel kijelző is lesz az extralistán. A Soul öröksége, a zene ritmusára lüktető hangulatfény itt is elérhető lesz.

Háromféle motorral kínálják majd a Kia Seltos szabadidő-autót, és ezekhez négyféle váltót is párosítanak majd földrésztől függően. A 2,0 literes szívómotor 149 lóerős, az 1,6-os turbó 175 lóerős, az 1,6-os dízel 136 lóerős. Alapesetben hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót kínálnak, az alternatíva pedig fokozatmentes automatikus, hatfokozatú automatikus vagy hétfokozatú, duplakuplungos váltó lehet.