Az Automobile című újság szerkesztőségébe juttatta el az Acura azt a sajtóanyagot, ami arra hivatott irányítani a kedves újságírók figyelmét, hogy a cég termékei szerepelnek egy új hollywoodi produkcióban.

Ahogy az lenni szokott, elolvasás után iktatva lett a különleges, aktatáska méretű doboz, egészen pontosan a szerkesztőség mellett, egy szemetesbe dobták azt ki. Az újrahasznosítható szemét közé helyezett csomag valahogy ottmaradt az ürítéskor, és a kuka mellé került. A michigani Ann Arbor városában működő szerkesztőséggel átellenben buszpályaudvar és egy szövetségi épület is található, így nem csoda, hogy valaki észrevette a gyanús csomagot.

Félreérthető ábrák/feliratok voltak  szetesbe dobott sajtóanyagon Félreérthető ábrák/feliratok voltak szetesbe dobott sajtóanyagon

Arra olyan piktogrammok és szövegek lettek nyomtatva, amelyek alapján nyugodtan lehet bombának vélni a csomagot, arról nem is beszélve, hogy néhány billenőkapcsolót is elhelyeztek rajta. A tűzszerészek kivonultak, a buszpályaudvart kiürítették, végül azonban vaklármának bizonyult a bombariadó.